Myoma i livmoderen

Hvis du får diagnosen livmoderfibroider baseret på resultaterne af en ultralydscanning, skal du ikke være bange og få panik. Moderne medicin har et enormt potentiale i behandlingen af ​​livmoderfibroider. Først skal du bekræfte denne diagnose. Gentag ultralydet efter afslutningen af ​​den næste menstruation, undersøgelsen skal udføres ved hjælp af en vaginal sonde. Ingen grund til at få panik: moderne medicin har et enormt potentiale med hensyn til behandling af livmoderfibroider. Hvis diagnosen er bekræftet, skal du vide om følgende fibroider?:

1. Myoma i uterus er en godartet neoplasma, der udvikler sig i tykkelsen af ​​det muskuløse lag på livmervæggen. Morfologien af ​​denne tumor, som normalt har en afrundet form, en klar kant og en ensartet fibrøs konsistens, giver den en lighed med en knude. Der siges ofte fibroroid-knude.

2. Fibroider er:

- submucosal knude (i livmoderhulen direkte under slimhinden); skelne mellem knudepunkter på en bred og smal base.
- mellemliggende knude med en submukosal komponent (i livmorens tykkelse), deformering af hulrummet på grund af centripetal vækst.
- mellemliggende knude (i livmodervæggenes tykkelse).
- underknudepunkt (på overfladen af ​​livmoren under den serøse dækning), det vil sige under bughinden; skelne også mellem knudepunkter på en bred og smal base.

3. Livmoderfibroider kan forårsage spontanabort og infertilitet. Kan føre til en stigning i intensiteten af ​​menstruationsblødning op til udviklingen af ​​anæmi, kan forårsage smerter og dysfunktion i tilstødende organer.

4. På baggrund af livmoderfibroider forekommer alvorlige strukturelle ændringer, der påvirker hele organets tilstand. Blodforsyningen, kontraktiliteten og strækbarheden af ​​individuelle sektioner i livmodervæggen i muskelvæv er forringet.

5. Alvorligheden og hastigheden i udviklingen af ​​kliniske manifestationer af sygdommen afhænger af størrelse, antal og placering af fibroidknudepunkter: jo større knudepunktet er, og jo tættere det er direkte på livmoderhulen, jo mere problemer vil det medføre. For eksempel vil en fibroid-knude placeret direkte under slimhinden i livmoderhulen, den såkaldte submucøse knude, mærke sig selv med blødning, selv i meget små størrelser - 1,0 - 1,5 cm. Det vil også forårsage spontanabort. En fibroid-knude, der er placeret i tykkelsen eller på overfladen af ​​livmoderen, kan nå dimensioner på 7,0-8,0 cm i diameter, og dens detektion vil komme som en overraskelse for patienten. Det er sandt, det vides ikke, hvad der er bedre.

6. Myoma i livmoderen er farlig for dens lange asymptomatiske vækst, da når noden vokser, øges den tekniske kompleksitet og risikoen for operation for at fjerne den. Lancerede fibroider, store i størrelse, skal fjernes sammen med livmoderen.

Hvis du har fibroider, og du er interesseret i at få et barn, skal fibroids fjernes. Ingen urter, sammensværgelser og andre folkemetoder vil befri dig for fibroider og ikke få dem til at opløses.
EMA (uterusarterieembolisering) og FUS-ablation af livmoderfibroider kan ikke udføres, fordi Dette vil ikke give mulighed for i fremtiden at få børn. Hovedformålet med operationen bør være at forberede livmoderen til yderligere graviditet og fødsel. Hvis der er mange fibroidknudepunkter, er det måske ikke nødvendigt at fjerne alle knudepunkter, men kun dem, der helt sikkert vil forstyrre den videre graviditet. Der er ikke behov for ekstra traumer i livmoderen. Som et resultat af kirurgisk indgreb skal såret på livmoderen efter fjernelse af fibroidknuden være pålideligt påsat for at danne et fuldgyldigt, velopført ar, der kan give livmoderen mulighed for at bære en efterfølgende graviditet.

I dag er laparoskopisk kirurgi den optimale løsning til fjernelse af livmoderfibroider. Laparoskopisk metode kan fjerne knudepunkter op til 8 cm i diameter!

Passiv observation af livmoderfibroider, mens du venter på indikationer for radikal kirurgi, er uacceptabel.

Behandling af livmoderfibroider ved hjælp af FUS-ablation (fokuseret ultralyd)

I lang tid blev hormonbehandling betragtet som den optimale behandling af livmoderfibroider. Men på grund af bivirkninger kunne det ikke bruges konstant, og det var ikke muligt at slippe af med tumorvækst..

Indtil i dag er der vist en procedure, der hjælper med at eliminere problemet uden at ty til brugen af ​​medicin eller kirurgi..

Hvad er FUS-ablation

Fokuseret ultralyd er en teknik, der bruges til at fjerne klumper dannet i livmoderen uden at foretage snit eller bruge anæstesi. Fibroiden ødelægges af bølger, der rejser gennem huden og musklerne direkte til sygdomsstedet uden at påvirke sundt væv. Denne metode er et godt alternativ til traditionelle operationer..

En punktrettet ultralydstråle i en lille mængde tid fordamper de beskadigede celler og opvarmer dem til en temperatur, ved hvilken de begynder at kollapse. Derefter dør det nødvendige fragment af knuden. Med gentagen gentagelse af den samme handling fjernes således alle tumorer..

FUS-ablation udføres under MR-kontrol for at opretholde den krævede grad af opvarmning og nøjagtighed.

Proceduren udføres med udvikling af symptomatiske fibroider, det vil sige, når sygdomsforløbet forårsager mange klager, der markant reducerer kvindens levestandard. Behandling er ordineret i nærvær af følgende patologier:

  1. Tunge menstruationer, der varer mere end syv dage. Denne tilstand kan føre til udvikling af anæmi, hvilket betyder øget træthed, manglende evne til at modstå endda svag fysisk aktivitet..
  2. En udflod, der vises midt i cyklus og indeholder blodpletter.
  3. Stor knude. Det presser på de indre organer, især på blæren, hvilket komplicerer deurineringsprocessen. Undertiden kan denne situation føre til en forsinkelse i udstrømningen af ​​væske fra nyrerne og forekomsten af ​​pyelonephritis..
  4. Fibroider udvikler sig i livmoders bagvæg. Når størrelsen stiger, vil tumoren komprimere tarmene, hvilket kan forårsage smerter i endetarmen eller komplicere defekationsprocessen, dvs. provokere forstoppelse.

Begyndelsen af ​​fibroider er asymptomatisk. Det opdages tilfældigt, når der foretages en ultralydundersøgelse af bækkenorganerne.

proffer

Da denne metode ikke er invasiv, indeholder den ikke alle de komplikationer, der er karakteristiske for kirurgisk behandling, nemlig tarmobstruktion, betændelse eller vedhæftninger vil ikke udvikle sig, der vil ikke være noget blodtab. Desuden bemærkes følgende blandt fordelene ved proceduren:

  1. Efter udførelse af denne behandlingsmetode forbliver muligheden for fødsler..
  2. Ingen ar tilbage.
  3. Sunde muskelfibre påvirkes ikke.
  4. Intet behov for anæstesi.
  5. Du kan påvirke flere livmoderknudepunkter på samme tid.
  6. Fibroidstørrelse påvirker ikke ultralydbehandlingsprocessen.
  7. Ingen alvorlige bivirkninger.

Med udviklingen af ​​tilbagefald anbefales det at gentage manipulationen, skønt risikoen for fibroider efter FUS-ablation kun er 10%.

Minusser

Brug af fokuseret ultralyd har følgende ulemper:

  1. Procedurens varighed - i gennemsnit op til seks timer.
  2. Der er risiko for, at knuder vises igen. Dette skyldes, at der kan forblive uforstyrrede områder med beskadiget væv..
  3. Høj pris.
  4. Utilstrækkeligt kvalificerede specialister. Da dette er en ny teknik for Rusland, tager det tid at mestre den..
  5. Afhængighed af det opnåede resultat af typen af ​​uddannelsesstruktur.

Kontraindikationer til FUS-ablation

Proceduren anbefales ikke til kvinder, der er beskyttet med en intrauterin enhed, som har et stort antal ar på den forreste væg af bughinden, der vises efter fedtsugning i maven. Hvis fibroma er placeret tæt på korsbenet, er der risiko for skade på iskiasnerven. Blandt andre kontraindikationer bemærkes følgende:

  1. Vægt over 100 kg.
  2. At have en pacemaker eller metalimplantater.
  3. Ondartede tumorer placeret på kønsdelene.
  4. Inflammatorisk proces i livmoderen, kompliceret af feber.
  5. Alvorlig klaustrofobi.
  6. Forværring af kronisk lever- og nyresygdom.
  7. Graviditet.
  8. Tilstedeværelsen af ​​krænkelser i arbejdet i det kardiovaskulære system.
  9. Individuel intolerance over for kontrastmidler.
  10. Alder under 18 år.
  11. Mere end fem neoplasmer.

Knuder med en heterogen struktur, der har adskillige septaer med forkalkningsområder, reagerer ikke godt på FUS-ablation. De reflekterer stråler og kan, når de opvarmes, omfordele energi til det omgivende væv og derved forårsage deres skade..

Hvilken læge der udfører FUS-ablation og hvor

En sådan procedure udføres kun i en specialiseret klinik beliggende i store byer i Rusland, hvor der er alt det nødvendige udstyr og en læge - en endovaskulær kirurg eller en FUS-MRI-specialist med en tilstrækkelig mængde viden.

Derudover udføres FUS-ablation i udenlandske medicinske institutioner, f.eks. Tyrkiet, USA eller Israel, hvor denne metode er blevet brugt i lang tid, og læger har erfaring med at udføre sådanne operationer. I SNG-landene er brugen af ​​fokuseret ultralydbehandling ikke populær.

Prisen for proceduren vil afhænge af den klinik, hvor behandlingen udføres, samt af karakteristikaene for sygdomsforløbet. Omtrentlige priser bør kontrolleres med institutionens specialister, da omkostningerne kan variere inden for 55-100 tusind rubler. For at reducere omkostningerne kan alle indledende undersøgelser udføres gratis på fødselsklinikken på bopælsstedet.

Behandling i europæiske klinikker koster meget mere, men det indebærer styring af patienten i alle stadier af undersøgelse og terapi samt et øget serviceniveau. Hvis patienten ikke taler et fremmedsprog, får han en tolk.

Uddannelse

FUS-ablation kræver en grundig undersøgelse af specialister såvel som:

  1. Undergår en generel undersøgelse af en gynækolog. For at bekræfte diagnosen og udelukke en fejl, skal lægen først indsamle alle oplysninger om sygdomsforløbet, foretage en undersøgelse på stolen. Om nødvendigt ordineres en ultralydundersøgelse af bækkenorganerne.
  2. Præcisering af fibroidens størrelse og dens placering i forhold til andre organer. Til dette anbefales det at lave en tomografi, og typen af ​​node og hvor meget den kan behandles ved hjælp af denne metode vil også blive vurderet..

Effekten afhænger af nodenes struktur og dens evne til at absorbere energi. Baseret på dette er alle neoplasmer opdelt i flere typer:

  1. Mørke områder er områder af væv, der har den mest intense farve i MR-scanninger. Denne farve svarer til en simpel formation, der ikke har ødemer og er godt tilgængelig for FUS-ablation. Et lille antal påvirkninger og et lavt niveau af bølgekraft bruges til at fjerne dem..
  2. De grå øer, der er kendetegnet ved stromødem og er mindre lydhøre over for behandling. Det udføres i flere trin: først tørring, derefter fordampning.
  3. Hvid - hyperintense områder, der slet ikke reagerer på terapi på grund af lav energiabsorptionsevne.

Efter at der er foretaget en grundig undersøgelse, bliver læger nødt til at vælge, hvilken version af ultralydablation, der skal anvendes i hvert specifikt tilfælde..

Ud over at konsultere en gynækolog er det inden hospitalisering nødvendigt at vurdere den generelle tilstand i kroppen, det vil sige at bestå test for infektioner, blodgruppe og blodkoagulerbarhedsniveau samt at udføre en graviditetstest, da tilstedeværelsen af ​​en sådan udelukker terapi.

Sådan udføres FUS-ablation korrekt, procedurens varighed

Processen med ultralydeksponering kræver ikke omhyggelig forberedelse og forløber som følger:

  1. På begivenhedsdagen er mad og drikke mulige.
  2. Inden begyndelsen af ​​manipulationen anbringes et kateter i venen til introduktion af medicinske opløsninger.
  3. Du skal have specielle kompressionsstrømper på dine ben.
  4. Patienten anbringes i et magnetisk resonansafbildningskammer og placeres med maven ned på en gelfyldt pude.
  5. Der gives en knap til hånden, som du kan informere klinikpersonalet om ulejligheden eller stoppe processen for at justere eksponeringsstyrken.

Procedurens varighed afhænger af dannelsesvolumen og antallet af knuder.

Hvad en kvinde føler under FUS-ablation

Normalt er manipulationerne smertefri. Patienten overvåges af en anæstesiolog, der overvåger alle vitale tegn.

Nogle gange kan følgende symptomer vises:

  1. Intens varme op til forbrænding.
  2. Tegning smerter i maven.
  3. Ubehagelige fornemmelser i korsbenet, der stråler til benet.

Efter afslutningen af ​​ultralydterapi er en opfølgende undersøgelse ved hjælp af MRI obligatorisk. Derefter sendes kvinden til afdelingen, hvor hun bliver i flere timer, indtil effekten af ​​beroligende midler, der introduceres til hende, ender..

Bivirkninger

Hvis proceduren blev udført korrekt, skulle der ikke være nogen komplikationer, skønt der undertiden kan forekomme små termiske forbrændinger på stedet for ultralydablation, og deres yderligere betændelse.

En lille stigning i kropstemperatur er mulig. Overflod og langvarige perioder observeres undertiden.

I sjældne tilfælde påvirkes tilstødende organer, såsom tarmen, af varmestråling.

Genopretning

Da denne undersøgelsesmetode er smertefri, kræver den ikke langvarig rehabilitering..

Efter manipulationen kræves MR-kontrol, hvilket anbefales at ske efter tre måneder, seks og derefter efter et år.

Kvinder skal huske, at der inden for 60 dage er stor sandsynlighed for graviditet, hvilket er ekstremt farligt i en sådan situation. I dette tilfælde skal du omhyggeligt beskytte dig selv.

Kvinders anmeldelser om FUS-ablation af livmoderfibroider

Hun blev behandlet med hormonelle piller ordineret af en gynækolog. Effekten er nul, da knudepunkterne fortsat vokser alligevel. Jeg var frygtelig bange for at udføre den sædvanlige operation, og jeg kan næppe tåle bedøvelse. Da jeg lærte om, hvad der kan gøres uden snit og anæstesi, besluttede jeg at udføre proceduren. Det viste sig at være langt, men som et resultat blev alt med succes fjernet..

Marina, 28 år gammel

Jeg gjorde FUS-ablation og beklagede det. Få måneder senere dukkede tumoren op igen. Selvfølgelig blev jeg advaret om, at dette kunne ske, men det er stadig fornærmende. Så mange penge er brugt, og begynder nu igen.

Oksana, 44 år gammel

Da jeg fik diagnosen fibroider, var den allerede vokset til en enorm størrelse. Der var intet valg - fjernet ved fordampning. Jeg var tilfreds. Samme dag kom jeg hjem. Det er okay lige nu.

Larisa, 35 år gammel

Konklusion

FUS-ablation er en chance for kvinder, der drømmer om at få en baby efter at have fjernet livmoderknuderne. Den blide metode giver dig mulighed for blidt og smertefrit at slippe af med tumoren, samtidig med at du bevarer evnen til at blive gravid og bære en sund baby.

Det vigtigste er ikke at glemme at gennemgå en undersøgelse af en gynækolog i tide for at udelukke et tilbagefald af sygdommen..

myoma

Lykken er, når folk, der ikke passer dig, ikke passer dig. (fra)

03/04/08 12:36 PM Besvar en meddelelse fra bruger Bayleys myoma

Min kattehundbande - Fanya, Dasia, Shanya, Gosha og Marquis

03/21/08 09:34 AM Besvar en meddelelse fra bruger Bayleys myoma

03/21/08 10:12 Svar på en meddelelse fra bruger Bayleys myoma

Det ser ud til, at Road Hospital udfører livmoderarterieembolisering.
Ultrasonisk fordampning, efter min mening, kun i Moskva (dette er generelt en ikke-operationel metode).

Jeg er også interesseret i dette spørgsmål. Har nogen gjort dette på sporet?

03/21/08 11:44 Svar på en meddelelse fra bruger Bayleys myoma

En enorm armfuld lykke!

21-03-08 12:26 PM Besvar et indlæg Re: bruger myoma SaraAbramovna

Jeg læste, at det afhænger af det anvendte materiale:

Og dette handler om fordampning:

Men jeg selv vil ikke gøre mig op, selvom alle læger næsten enstemmigt siger, at det er nødvendigt at rydde op og bedst af alt på den gamle beviste måde.
Her børster jeg og holder op med at stole på læger, der i princippet afviser nye metoder - ikke kender dem. De tror ikke. Har ingen erfaring.
Og argumentet "Men det er dyrt, hvorfor?" sætter mig i en bedøvelse.

21-03-08 12:27 PM Besvar et indlæg Re: myoma af brugeren IrinaVladim

06/12/08 18:04 Svar til et indlæg Re: myoma af brugeren Ryzhinka

Ved den profylaktiske undersøgelse, der finder sted en gang om året, blev jeg diagnosticeret med fibroider, (for et år siden var der intet) sagde lægen, at det var lille, så der skal ikke gøres noget, det vigtigste er at blive observeret og ikke at varme op. Efter at have læst artikler på Internettet fik jeg indtryk af, at jeg skulle køre og slette næsten nu. Hvem skal tro? I sig selv går det ikke væk, kun i overgangsalderen, og så er det ikke for alle. Jeg er 27 år gammel og vil gerne have børn, så spørgsmålet om at stoppe væksten af ​​fibriomer er meget relevant. Min chef på arbejdspladsen har det samme problem, i vores sædvanlige fødselsklinik blev hun ordineret til at drikke medicinen Plantovit, jeg er interesseret i, om det er sikkert at drikke det, og om det er et lægemiddel, fordi det vurderes efter sammensætningen, det er bare et urtepræparat
Plantovit nr. 2
Ingredienser: Rhodiola rosea (rod); chaga (bjerkesvamp); nøgen lakrids (rod); marsh cinquefoil (rod); saflor leuzea (rod); hvid pil (bark); asp (bark).

Det har en profylaktisk virkning i behandlingen af ​​onkologiske sygdomme, har en generel adaptogen og revitaliserende virkning, forbedrer indekserne for alle blodelementer under behandling med kemoterapi.
Anbefales til forebyggelse af kræft; hæmning af fibroid vækst; ved kemoterapi og strålebehandling; i den pre- og postoperative periode som et middel til at øge immuniteten og antimikrobiel forsvar af kroppen; der lider af kroniske inflammatoriske sygdomme af enhver lokalisering.

Det bruges til forskellige sygdomme som en del af kurserne i henhold til anbefalingen til brug.

Tag: 1 kapsel dagligt (morgen) 30 minutter før måltider.
Kontraindikationer: hypertension; hjerte-iskæmi; hjertekrampe. Intolerance over for individuelle komponenter. Tag ikke om aftenen.

Og jeg har selvfølgelig også et spørgsmål om den bedste specialist i vores by om dette spørgsmål.

Myomatisk knude og planlægning

Anbefalede indlæg

I øjeblikket ser 0 brugere

Der er ingen brugere, der ser denne side..

Populære emner

Forfatter: Yaroslavka2015
Oprettet for 20 timer siden

Forfatter: Nataliya94
Oprettet for 22 timer siden

Forfatter: ol_vik
Oprettet for 18 timer siden

Forfatter: Loylya
Oprettet for 3 timer siden

Forfatter: Ada_white
Oprettet for 1 time siden

Forfatter: Kasatik01
Oprettet for 56 minutter siden

Forfatter: Bunny //
Oprettet for 22 timer siden

Forfatter: hore_fn
Oprettet for 22 timer siden

Forfatter: Alena 37
Oprettet for 2 timer siden

Forfatter: Lapumo
Oprettet for 23 timer siden

Anmeldelser af klinikker

Om webstedet

Hurtige links

Populære sektioner

Materialet, der er lagt ud på vores site, er til informationsformål og er beregnet til uddannelsesmæssigt formål. Brug dem ikke som medicinsk rådgivning. At bestemme diagnosen og vælge en behandlingsmetode forbliver det eksklusive privilegium for din behandlende læge!

Myoma i livmoderen.

hvad man skal gøre, og hvordan man skal behandle uden operation?

Min søster fik diagnosen livmoderfibroider. Jeg forstod, at hun lærte denne nyhed relativt for nylig. De har forsøgt at blive gravid i 7 år med deres mand, de blev undersøgt, de fik at vide, at alt er i orden med dig - gå og blive gravid! (Men hun fortæller mig ikke meget (vi er ikke meget tæt på)).
Jeg leder efter hendes opskrifter fra vores Hochushek og på Internettet, jeg sender dem. Måske vil det hjælpe. Og hun er sådan en nyhed for mig i dag.
Læger fortalte hende, at hvis du foretager en operation, vil hun aldrig føde, de siger den sidste chance for at behandle fibroider med "fordampning" (som jeg forstod, indsættes kateteret i livmoderen og bringes til en bestemt temperatur). Der er kun en klinik i Moskva, koster behandling omkring 90-120 tusind, men dette er meget omtrentlig.
Jeg vil gerne spørge: kan nogen vide mere om denne procedure, dens effektivitet, behandlingstid og omkostninger

Administratorer! hvis jeg oprettede dette emne på det forkerte sted - overfør det venligst

Jeg har allerede fundet noget på Internettet, måske har nogen brug for information:

Forum: ROSZDRAV MEDICIN OG REHABILITATION CENTER -> HOSPITAL -> Fordampning af fibroider

-Hvad er fordampning af fibroid?
-Fordampning af fibroid er en metode til fjern, ikke-invasiv FUS - ablation af myoma knudepunkter under kontrol af MRI.
-Til hvilke patienter bruges denne metode??
-Denne metode bruges til behandling af små, nylige livmoderfibroider, og den er i forhold til de kvinder, der er i reproduktionsperioden. Denne metode er eksklusiv, udviklet og implementeret af vores afdelingers specialister.
-Hvad er essensen af ​​denne vidunderlige metode?
-Essensen af ​​FUS-ablation er som følger. Det er en smertefri og praktisk talt ikke-invasiv metode, der ikke involverer snit eller vævsskade. Selve ablationen, eller simpelthen fordampningen af ​​fibroidceller, udføres af en rettet og fokuseret ultralydspuls (FUS). Ablation udføres under den strengeste kontrol af en magnetisk resonansafbildning (MRI) -scanner, som giver dig mulighed for at opnå smykkernøjagtighed, når du udfører proceduren.
FUS-ablation fører ikke til ændringer i myometrium, der omgiver den fordampede myomatøse knude.
-Er det muligt efter denne procedure at tale om graviditet?
-Samtidig bevares ovariernes struktur og funktion, og de myomatiske knuder i sig selv gennemgår degenerative ændringer. Og vigtigst af alt, at vores patienter efter en sådan behandling bevarer deres reproduktive funktion og bliver mødre igen!
-Hvordan kan du få denne behandling?
-Du skal aftale en aftale med en konsultation med specialisterne på Institut for Gynækologi ved at ringe til 730-98-89
-Har du undersøgelser om fordampning af andre tumorer og metastaser? ?
-Nej, der er ingen sådan forskning.

Ablation af anmeldelser af livmoderfibroider

Dainis, vi tænker på helt forskellige niveauer. Jeg har meget respekt for traditionel medicin, og jeg tror, ​​at det er traditionel medicin og dens teknologier, der kan redde livene for patienter, skønt ikke altid. Jeg respekterer kvinders beslutning om behandlingstaktikker, jeg kender endda dem, der har gennemgået operation for at fjerne livmoderen og betragter det som helt normalt.
Fjernelse af en eller to knob bringer mange kun midlertidig lindring, da efter 3-5 år nye knob dukker op og allerede med risiko for genfødsel, vender sådanne kvinder sig også til mig.
Jeg forstår ikke, hvorfor medicin kæmper så aktivt for konsekvenserne og ikke er opmærksom på årsagerne?
Jeg vil aldrig fortælle en kvinde - drikke kosttilskud i stedet for kirurgi, hvis hun har brug for det. I mit arbejde konsulterer jeg gynækologer med mindst 20 års erfaring.
Jeg tror, ​​at du på det medicinske akademi havde et kursus i psykologi og psykosomatik, ellers ville du ikke have fået et eksamensbevis. Og i dette kursus studerede du påvirkningen af ​​stress og følelsesmæssige tilstande på patienternes helbred. Jeg tror, ​​at du i løbet af din praksis har set forskellige patienter, og endda resultaterne af FUS-ablering er meget afhængige af patienternes humør. De af dem, der forholder sig til din metode med selvtillid og et ønske om at blive raske så hurtigt som muligt, fik hurtigere resultater og færre bivirkninger - de tolererede proceduren godt, tog antibiotika, og rehabiliteringsperioden var roligere, og endda knudede noder hurtigere. Og de patienter, der fulgte med frygt, fik inflammatoriske processer, en langvarig rehabiliteringsperiode, og endda muligvis måtte de fjerne livmoderen for at redde deres liv.

Jeg bruger ikke hypnose i mit program, selvom det ville være mere produktivt..

Hvad er FUS-ablation af livmoderfibroider: fordele og ulemper ved terapi + patientanmeldelse

Dette er en af ​​de mest almindelige gynækologiske sygdomme..

Ifølge statistikker udgør det 12 til 25% af alle sygdomme i de kvindelige reproduktionsorganer. På samme tid er der en opfattelse af, at udbredelsen af ​​myomatiske knudepunkter er meget højere og når 70% ikke kun i Rusland, men også i fremmede lande. Den myomatøse knude er en kugle af kaotisk sammenflettede glatte muskelfibre med en aflang form. I de fleste tilfælde varierer knudeens diameter fra flere millimeter til flere centimeter, men der er også ret store prøver, der vejer flere kg.

De nøjagtige årsager til forekomsten af ​​myomatiske knudepunkter er ikke fuldt ud forstået. Hovedrollen spilles af den hormonelle faktor. Betændelsessygdomme i de kvindelige kønsorganer, instrumental aborter, overvægt, fysisk inaktivitet, overdreven psykoterapeutisk stress er afgørende..

Den vigtigste metode til behandling af livmoderfibroider i dag er kirurgi. På trods af aktiv brug af endoskopiske teknologier udvikles og introduceres nye, mere effektive og sikrere teknikker. En af disse metoder er FUS-ablation af livmoderfibroider.

Dette er en konservativ metode til behandling af fibroider, lavt traumatiske og godt tolereret af patienter. Dens essens ligger i behandlingen af ​​den myomatiske knude med ultralyd, hvilket fører til dens opvarmning og ødelæggelse. MR bruges til at overvåge effektiviteten af ​​manipulation.

Vil du vide mere om behandlingen af ​​gynækologiske sygdomme?

Vores gynækologer har opsummeret de vigtigste oplysninger.

Hvad er fibroid?

Det er umuligt at sige, at livmoderfibroider ikke er en alvorlig sygdom, men efter at have hørt en sådan diagnose, skal du ikke få panik. Dette er ikke onkologi, men en godartet formation, der forekommer hos mange kvinder.

Efter at have diagnosticeret myomatøs dannelse rettidigt, kan den helbredes ved konservative metoder..

Myomatiske knudepunkter dannes oftest inde i livmoderhulen, men det sker, at neoplasma påvirker andre livmoderlag samt organets hals. Tumorprocessen udvikler sig fra bindevæv og muskelceller.

Tumorens størrelse kan være forskellig - fra et par mm til flere cm.

Gynækologer kan indikere størrelsen på formationen både i mm eller cm og i fødselsuker, hvilket betyder, at størrelsen på fibroid svarer til en bestemt uge hos fosteret under graviditet.

Årsagerne til tumordannelse ligger i ubalance mellem hormoner - niveauet af progesteron falder, og mængden af ​​østrogen øges. Men for at sige med sikkerhed, hvad der bliver drivkraft for udviklingen af ​​en knude i livmoderen, kan forskere endnu ikke.

Kan fibroider opløses alene, skal du læse her.

Klassificeringen af ​​fibroider er forbundet med tumorens placering - den kan dannes i selve hulrummet, i slimhindelaget, i det intramuskulære rum, mellem organets ledbånd, i subperitoneale og cervikale regioner.

Myomen kan have et ben eller være i kontakt med vævene i organet med hele dens overflade. Hvis pediklen er for lang, øges risikoen for torsion - en akut tilstand, hvor der haster med operation.

Årsager til forekomst.

I øjeblikket er årsagerne til livmoderfibroider ikke fuldt ud forstået. Alle forskere er enige om, at der er en forløbercelle. På spørgsmålet om mekanismen for dens udseende er forskernes udtalelser forskellige..

Så de vigtigste årsager til livmoderfibroider:

  • Arvelig disposition
  • Hormonelle lidelser
  • adenomyose

Inflammatoriske gynækologiske sygdomme såvel som metabolske forstyrrelser, diabetes mellitus, kroniske sygdomme i indre organer Langvarig eller konstant stress - undertrykkende arbejdet i æggestokkene, binyrerne, skjoldbruskkirtlen Stilletidstilfælde, fedme Hyppige aborter (konsekvenser), brug af intrauterine enheder.

Symptomer

Hvis uddannelsen er lille, klager kvinden oftest ikke over noget og mistænker ofte ikke engang for tilstedeværelsen af ​​fibroider. Derfor finder gynækologen oftest fibroider i de tidlige stadier tilfældigt under en rutinemæssig undersøgelse.

Den asymptomatiske tidlige periode med myomatøs dannelse bekræfter igen vigtigheden af ​​regelmæssige forebyggende undersøgelser.

Efterhånden som sygdommen skrider frem, begynder den at manifestere sig med et antal karakteristiske tegn, der kan ligne endometriose eller en ondartet dannelse af det kvindelige reproduktive system. Kun en kompetent specialist kan stille en nøjagtig diagnose ud fra testresultaterne.

De vigtigste symptomer på fibroider:

  • krænkelse i menstruationscyklussen;
  • intermenstrual spotting eller kraftig blødning;
  • problemer med vandladning og forstoppelse, som er forårsaget af trykket fra den voksende tumor på blæren og tarmen;
  • tilbagevendende eller vedvarende smerter i nederste del af maven, ikke relateret til debut af menstruation,
  • vedvarende infertilitet.

Livmoderarterieembolisering (UAE)

En af de moderne metoder til behandling af fibroider er livmoderarteriembolisering. Dette er en minimalt invasiv teknik, der giver dig mulighed for at fjerne tumoren på en ikke-kirurgisk måde..

Hvad er livmoderarterieembolisering?

Embolisering af livmoderarterierne er en af ​​de moderne metoder til behandling af fibroider uden kirurgi. Den terapeutiske virkning opnås på grund af det faktum, at fibroidknudepunkterne ophører med at modtage næringsstoffer leveret gennem blodet. Dette skyldes blokering af blodforsyningen til tumoren..

Det er værd at bemærke, at denne metode anses for at være grundlæggende ny i Rusland, mens den i de fleste lande i verden er blevet brugt siden begyndelsen af ​​70'erne i det forrige århundrede. Selvom der først blev brugt embolisering til at stoppe blødning under operationen, og derefter blev den omdannet til en uafhængig behandlingsmetode. Tilladelse til embolisering som endovaskulær procedure blev opnået i Den Russiske Føderation i 1998. Naturligvis betragtes denne metode som innovativ på baggrund af en tidligere anvendt kirurgisk operation med det formål at fjerne livmoderen sammen med myoma..

Selve ordemboliseringen indebærer allerede selektiv okklusion eller blokering af blodkar gennem introduktionen af ​​emboli (ubundet intravaskulært substrat). Til behandling af fibroider bruges små kugler, der kommer sammen med det injicerede lægemiddel. Som et resultat dør fibroid inden for få timer, da dens arterier er blokeret. Lægen, der udfører denne teknik, kaldes en røntgenkirurg (interventionsradiolog, endovaskulær kirurg). Til implementering er det nødvendigt, at klinikken er udstyret med specielt angiografisk udstyr og et røntgenoperationsrum..

Denne teknik gør det muligt at nægte at fjerne livmoderen, når en fibroid detekteres, og at foretage snit i bughulen. Det vil sige, at en kvinde ikke mister sin reproduktive funktion, og efter afslutningen af ​​rehabiliteringsprocessen vil hun være i stand til at vende tilbage til et fuldt liv og undfange et barn..

Indikationer for embolisering

For at ordinær embolisering af livmoderarterien skal ordineres, skal en kvinde undersøges af en gynækolog.

Indikationerne for dirigering er:

  • Fibroider, der ikke overstiger 20 ugers drægtighed. Hvis dannelsen er større, er embolisering ikke mulig.
  • Fravær af patologiske processer i livmoderhalsen, i endometriallaget og i æggestokkene.
  • Kvindens ønske om at få børn i fremtiden.
  • Påvirkning af fibroider på infertilitet ved etablering af denne forbindelse.
  • Når myoma påvirker manglende evne til at føde barnet, når tumoren bliver årsagen til abort.
  • Umuligheden af ​​at udføre en myomektomi, der er sikker for en kvindes helbred.
  • Forberedelse til den kommende myomektomi eller operation til fjernelse af livmoderen sammen med myom.
  • Store knuder med flere fibroider.
  • Amyloidose af livmoderkar.

En kvindes ønske om at bevare sin reproduktive funktion har en betydelig indflydelse på proceduren..

Kontraindikationer til livmoderarterieembolisering

Som enhver anden type minimalt invasiv intervention har embolisering ikke kun indikationer, men også kontraindikationer for dens implementering..

  • Størrelsen på livmoderen med fibroider overstiger 20 ugers graviditet.
  • Onkologiske sygdomme.
  • Graviditet.
  • Eventuelle aktive inflammatoriske og infektiøse processer i vagina eller æggestokke.
  • Obstruktion af iliac arteries og deres grene.
  • Nyresvigt.
  • Forstyrrelser i blodkoagulation.
  • Submucøs myoma på pediklen, men samtidig skal den være single. I nærvær af flere submucøse myomer, hvoraf den ene vil blive pedunculeret, kan embolisering udføres.
  • Allergisk reaktion på kontrastmidler, der vil blive brugt til embolisering.

Derudover kan underknudepunkter, der er større end 10 cm i størrelse, hvor blodstrømmen indeni er svækket, blive en relativ kontraindikation..

Handlingsmekanisme

Inden proceduren udføres, skal kvinden gennemgå en lille forberedende fase. Det koger sammen med det faktum, at du på hospitaliseringsdagen skulle nægte at spise. Lyske og lår skal være hårløse, hvilket det er værd at bruge en barbermaskine til. Det er muligt at anvende elastiske bandager på begge ben lige inden proceduren.

Patienten bringes ind på kontoret og placeres på det angiografiske bord. Maven og låret behandles med antiseptiske opløsninger. Gennem en punktering (dens størrelse må ikke overstige 1,5 mm), der udføres i området af inguinalen, indsættes et kateterrør (dens diameter er ikke mere end 1,2 mm) i lårbensarterien. Lokalbedøvelse bruges til at lindre smerter, fordi proceduren ikke er for smertefuld. Oftest bruges enten novocaine eller lidocaine til dette. Under røntgenkontrol indsætter lægen et kateter i livmoderarterien, op til det punkt, hvor det begynder at forgrene sig og fodre fibroiderne.

Et arteriogram udføres for at sikre, at kateteret er placeret korrekt og for at bekræfte fibroid. Det vil sige, at der injiceres et specielt kontrastmiddel i kateteret, som kan ses ved hjælp af en røntgenstråle. Efter at have sørget for, at alt sker korrekt, begynder kirurgen introduktionen af ​​emboli i arterien. Deres rolle spilles enten af ​​de mindste partikler i en gelatinsvamp eller plastkugler lavet af polyvinylalkohol eller polyurethanskum.

Når embolien når de smalle kar, stopper de der og blokerer dem. Derfor kan blodet ikke længere strømme til tumorvæv, og dets ernæring forstyrres..

For fuldstændigt at fratage fibroiden ernæring udføres en lignende procedure på den anden lårbensarterie. Derefter udfører kirurgen et arteriogram igen, hvis formål er at udelukke den mindste mulighed for at fodre tumoren.

Det sted, der blev punkteret, lukkes med et sterilt plaster. Derudover påføres et trykbånd på låret. Efter 12 timer fjernes den, og emboliseringen betragtes som komplet. Derefter skal kvinden gennem en genoprettelsesperiode..

Under proceduren kan en kvinde opleve en følelse af varme i benene og underlivet. Den gennemsnitlige emboliseringstid er 15 minutter. Selvom varigheden afhænger af dybden af ​​knudepunkterne, af deres antal og kan være op til en halv time.

Resultater af livmoderarterisembolisering

Resultatet af emboliseringen er resorption af fibroid. Det falder fortsat aktivt i størrelse i løbet af første halvår. Selv om der i fremtiden er en tendens til at mindske den. Som statistikken viser, 12 måneder senere, efter emboliseringen, bliver tumorens størrelse 4 gange mindre. Samtidig får livmoderen selv normale volumener..

Undertiden kan resultatet af embolisering være udgangen af ​​tumorknudepunkter gennem naturlige veje. Dette observeres især ofte, når de er tæt på livmorhulen. En sådan udvisning af fibroider betragtes som det mest fordelagtige resultat af proceduren, da der er en hurtig genvinding af alle beskadigede strukturer..

Kvindens smerter forsvinder, menstruationscyklussen normaliseres, og udledningsvolumenet falder. Desuden er dette tidlige kvalitetsegenskaber ved den udførte procedure.

Selve fibroiden erstattes af bindevæv..

Fordele ved livmoderarterieembolisering

Denne procedure til at slippe af med tumoren har utvivlsomt fordele i forhold til andre behandlingsmetoder..

De koger ned til det faktum, at:

  • Der er ingen risiko for gentagelse af sygdomme. Dette skyldes det faktum, at arterierne i alle knudepunkter, uanset deres størrelse, under embolisering tilstoppes. Det vil sige, at selv de mindste fibroider ikke længere får ernæring og dør. Statistikker viser, at 98% af patienterne, der har gennemgået embolisering, overhovedet ikke kræver yderligere behandling. Med nogen kirurgisk indgriben er det umuligt at opnå sådanne indikatorer..
  • Efter proceduren vil der ikke være synlige ar eller ar på kvindens krop.
  • Under henrettelsen er introduktion af generel anæstesi ikke påkrævet. Proceduren er praktisk talt smertefri. Dette betyder, at kroppen ikke bliver udsat for yderligere stress og ikke behøver at komme sig efter global anæstesi..
  • Efter embolisering behøver patienten ikke at være på hospitalet i lang tid. Læger anbefaler at blive under opsyn i to dage til. Imidlertid forlader mange kvinder klinikken efter et par timer på samme dag..
  • Teknikken gælder for de kvinder, der har kontraindikationer for kirurgisk indgreb..
  • En kvinde mister ikke muligheden for at få børn i fremtiden.

Derfor bliver proceduren mere og mere populær hvert år, og flere og flere klinikker i landet tilbyder at udføre den..

Postemboliseringsperiode

Når proceduren er afsluttet, bliver kvinden nødt til at vende tilbage til afdelingen. Stikningsstedet afkøles med is. Nogle gange kan det være nødvendigt med en dråber. Efter et par timer vil kvinden begynde at opleve ubehagelige trækfølelser, nogle gange ret smertefulde. Stedet for deres lokalisering er den nedre del af maven. De skyldes, at fibroid begynder at opleve angreb fra iskæmi. Sådanne fornemmelser vil vare i flere timer og stoppes om nødvendigt med bedøvelsesmidler..

På punkteringsstedet, hvor kateteret blev indsat, kan du observere et hæmatom, som forsvinder over tid. I løbet af de første 12 timer vil en kvinde ikke være i stand til at bøje hendes højre lem; hvis der blev anvendt et trykbånd, fjernes det efter to timer.

Derudover er en stigning i kropstemperatur mulig i psotemboliseringsperioden. Termometret viser typisk ikke en aflæsning over 37,5 grader. Undertiden er de ledsagende symptomer svimmelhed, svaghed, kvalme. Du skal ikke være bange for dette, da sådanne ledsagere i den tidlige rehabiliteringsperiode hurtigt går og ikke truer patientens helbred.

Efter et par dage rejser kvinden hjem, men hun bliver nødt til at afstå fra fysisk aktivitet i en uge.

Følgende retningslinjer hjælper patienten med at gennemgå den senere rehabiliteringsperiode uden komplikationer:

  • Mængden af ​​væske, du drikker, skal øges, hvilket er forebyggelse af vaskulær okklusion.
  • Nogle gange er det muligt at tage acetylsalicylsyre som et middel, der kan tynde blodet.
  • I nogle tilfælde anbefaler læger at bære elastiske bandager på benene i en uge..
  • Du kan ikke besøge badet, saunaen, dampbadet, badet eller poolen i den første uge efter operationen.
  • Seksuel hvile skal overholdes i løbet af de første 10 dage efter proceduren..
  • I de næste tre måneder er det forbudt at bruge tamponger under menstruation. Til hygiejniske formål kan kun puder bruges.

Således passerer perioden efter embolisering og tager højst 10 dage..

Bivirkninger og komplikationer

Selvom proceduren betragtes som rimelig sikker, er der stadig en risiko for bivirkninger. De er imidlertid meget lavere end efter operationen og udvikler sig i isolerede tilfælde..

Blandt de mest almindelige komplikationer kan følgende bemærkes:

  • Udseendet af et hæmatom i området af punkteringen. Som regel løser det sig selv efter en uge..
  • Forstyrrelser i menstruationscyklussen, der forekommer i 3% af tilfældene. Nogle gange kan der udvikles amenoré. Men disse fænomener er midlertidige og efter 3 måneder, og nogle gange endda tidligere, passerer de.
  • Infektion er kun mulig i 1% af tilfældene. Hvis der udvikler betændelse, fjernes den ved at tage antibakterielle lægemidler. Tilfælde med udførelse af en hysterektomi for at eliminere den infektiøse proces er ekstremt sjældne.
  • Endnu mindre ofte kommer partikler, der bruges til embolisering, ind i den vaskulære pool. Denne komplikation er en trussel mod kvindens liv og kræver operation..
  • Hvis submucøse fibroider er blevet behandlet, er der risiko for nye knuder. Som regel er deres fødsel mulig i 20% af tilfældene..
  • Perforering af livmoderarterierne er en sjælden, men mulig komplikation af proceduren.
  • En kvinde skulle vide, at hun i løbet af det næste år ikke bør planlægge en graviditet, da dette truer en høj risiko for spontanabort.

En kvinde skal være opmærksom på alle mulige komplikationer og konsekvenser af proceduren af ​​den behandlende læge. Dette skal også gøres, fordi kirurgisk indgreb kan være nødvendigt, inden emboliseringsproceduren er afsluttet..

Om emnet: Borovaya livmoder og rød børste med livmoderfibroider

Uden operation

Det er ikke muligt at bruge konservative metoder til behandling af fibroider i alle stadier af sygdommen. Oftest ordineres en sådan behandling i nærværelse af en tumor i mindre end 12 uger såvel som med en langsomt voksende og ikke karakteriseret ved en lys dannelse af dannelse.

Når du har brug for operation for at fjerne fibroider, skal du læse her.

Den vigtigste metode til terapeutisk behandling er indtagelse af hormonelle medikamenter. Derudover får en kvinde ordineret homøopatiske og vitaminpræparater, mudder og jod-brombade..

Følgende medicin ordineres:

  • COC'er - orale præventionsmidler - Novinet, Ovidon, Marvelon, Rigevidon og så videre;
  • analoger til gonadotropin-frigivelse - Dipherelin, Lukrinepo, Zoladex;
  • antiprogestogener - Mifepristone;
  • antigonadotropiner - Nemestran, Danazol;
  • gestagens - Duphaston;
  • vitaminer.

FUS-ablation er også en konservativ behandling af fibroider. Det består i at udsætte tumoren for laserstråler.

Når man bruger konservative metoder til behandling af en sygdom, skal man ikke glemme diæternæring, træning, fysioterapi, urtemedicin og immunmodulerende lægemidler..

proffer

Denne metode har en række ubestridelige fordele:

  1. Det er ikke-invasivt;
  2. Intet blodtab forekommer under sådan behandling;
  3. Påvirke direkte på fibroiderne uden traumer på organerne i nærheden;
  4. Evnen til at påvirke flere noder på én gang;
  5. Påvirker ikke negativt fertiliteten;
  6. Reducerer sandsynligheden for tilbagefald;
  7. Ingen bedøvelse krævet;
  8. Det er ikke nødvendigt at forberede sig på interventionen i lang tid og rehabilitere sig i lang tid efter det.

Denne metode har en række positive anmeldelser fra patienter. Men det ordineres ikke for ofte af læger..

FUS-ablation

FUS-ablation er i øjeblikket den eneste ikke-invasive måde at fjerne en myomatøs knude. Vævene i knuden ødelægges ved udsættelse for ultralydsbølger. På samme tid påvirkes ikke tilstødende væv, dette opnås på grund af præcis fokusering af bølgen.

Faktisk bruges de samme bølger i dette tilfælde som ved ultralyd, men kun kraften med FUS-ablation er større, og frekvensen er mindre..

Ultralydeksponering fører til dehydrering af neoplasma, mens proteinmolekyler ødelægges, kar og kollagenfibre beskadiges. Alt dette fører til nedsat blodcirkulation og ophør med vævsernæring. Når tumoren ophører med at få næring, stopper den med at vokse og falder derefter sammen.

  1. Fakturaer vil altid blive faktureret for operation, indlæggende ophold og anæstesi.
  2. Yderligere tjenester faktureres, hvis sådanne tjenester er påkrævet.
  3. Hvis der kræves yderligere ortopædiske hjælpemidler, udstedes regninger yderligere.
  4. Alle betalinger skal overføres på forhånd ved national overførsel eller Visa / Mastercard.
  5. Hvis den tid, patienten bruger, forlænges på grund af patientens fejl, betaler patienten for de udvidede dage.
  6. Hvis de dage, der er brugt i det medicinske center, mindskes, refunderes pengene ikke..
  7. Hvis tidsforbruget i det medicinske center øges med 1-2 dage, fører det ikke til ekstraomkostninger.

* Inpatientbehandling af hovedlægen, separat afdeling, laboratorieundersøgelser, røntgenundersøgelser før indlæggelse.
Sådan får du et visum?

Fordele og ulemper

FUS-ablation tillader:

  • bevare reproduktionsfunktioner intakte;
  • behandle store fibroider uden at ty til kirurgisk indgreb;
  • forhindre tilbagefald af sygdommen;
  • fjern myomatøs dannelse uden ar og ar;
  • fjerne myoma uden at traumatisere sunde områder af slimhinden;
  • slette flere noder på én gang;
  • fjerne fibroider uden konsekvenser og bivirkninger;
  • udføre fjernelsesproceduren uden brug af anæstesi;
  • rehabiliteres efter proceduren så hurtigt som muligt.

På trods af det faktum, at FUS-ablation er en sikker og overkommelig behandlingsmetode, er der stadig kontraindikationer for proceduren..

Med hensyn til ulemperne inkluderer disse det faktum, at proceduren er vanskelig at give efter for formationer, der har en inhomogen struktur, skillevægge samt forkalkninger, der bidrager til reflektionen af ​​ultralydsbølger..

Derudover kan følgende komplikationer udvikle sig:

  • let stigning i den samlede kropstemperatur (kort);
  • rødhed i huden på stedet for eksponering for stråler;
  • dyspeptiske lidelser;
  • ubehag i lumbosacral regionen.

Ulemperne inkluderer også procedurens varighed og dens pris..

Genopretning

I genopretningsperioden har patienter efter FUS-abulation normalt ikke brug for. Lige næste dag sænkes patienten hjem, hun kan gøre sin sædvanlige forretning eller vende tilbage til arbejde.

I nogle tilfælde udføres ultrasonisk fordampning af fibroider på ambulant basis. Efter proceduren begynder gradvis ødelæggelse af de behandlede knudepunkter..

Efter ca. seks måneder kommer patienten til en specialist for en opfølgende undersøgelse.

Praksis viser, at i langt de fleste patienter efter fordampning var der en multiple reduktion af knudepunkterne, og nogle endda helt løst.

FUS-ablation + MR

FUS-ablation af myomatiske knuder ledsages nødvendigvis af MR-kontrol. Ultralydbølger rejser gennem hud og muskelvæv på få sekunder og når nøjagtigt deres mål. Derfor er det ikke nødvendigt at bekymre sig om skade på indre organer - proceduren kontrolleres fuldstændigt af en MR-maskine.

Efter at have nået den myomatiske dannelse, opvarmer bølgerne den til den krævede temperatur, hvilket resulterer i nekrose i tumorvævet. Proceduren tager 3 timer, men generelt afhænger tiden af ​​sværhedsgraden af ​​patologien.

Sikkerheden ved FUS-ablering skyldes brugen af ​​MR, da lægen konstant modtager information om processen med ødelæggelse af nodulær dannelse under proceduren.

Hvem dirigerer?

Manipulationen udføres hovedsageligt i kommercielle medicinske institutioner (klinikker, medicinske centre). I kommunale og budgetmæssige polyklinikker er de nødvendige enheder normalt ikke tilgængelige. I klinikken skal der ud over selve MRI-maskinen også være andet udstyr til proceduren.

En gynækolog bør ordinere en sådan intervention. Desuden skal dets gennemførlighed drøftes med specialister, der direkte udfører denne procedure. Selvom kommercielle medicinske centre leverer tjenester uden recept fra en læge, er selvadministrering af denne procedure uacceptabel..

Proceduretrin

Det første trin er en grundlæggende MR-scanning, det er nødvendigt for at afklare størrelsen på knudepunkterne og deres placering. Så begynder den faktiske behandlingsprocedure. Ultralyd påvirker neoplasma i lydbehandlingstilstand. Det vil sige, opvarmningen varer 20 sekunder, hvorefter køling finder sted, som varer cirka et minut. Sådanne skift gentages så mange gange, som det er nødvendigt for at eliminere tumoren..

Procedurens varighed afhænger direkte af størrelsen på knudepunkterne og deres antal.

Efter afslutningen af ​​alle manipulationer gentages scanningen, og der kan bruges et kontrastmiddel. Således kan du nøjagtigt bestemme dannelsens nekroseområde.

Proceduren er lang, men smertefri. En kvinde kan kun føle varme i underlivet og lette trækfølelser. Hvis ubehaget intensiveres og begynder at genere patienten meget, kan hun trykke på knappen, og proceduren stoppes øjeblikkeligt. Lægen, der overvåger processen, kan med jævne mellemrum tale med patienten og spørge om hendes velvære. En kvinde kan bare slappe af under proceduren, læse et magasin eller en bog (ikke-elektronisk format).

Minusser

Den største ulempe ved denne procedure er dens utilstrækkelige undersøgelser. Det er populært og er undertiden ordineret af nogle læger. Selvom der faktisk ikke er nogen entydige data om dens effektivitet. Nedsættelse af symptomer efter de første seks måneder af behandlingen med denne metode identificerer nogle forfattere hos 50% af patienterne, andre i 80% og endnu andre hos 90%.

Den mest markante positive virkning forekommer i de første tre måneder af terapien. Samtidig vurderer forskellige forfattere reduktionen af ​​tumoren i denne periode på forskellige måder - fra 13 til 48%.

Uddannelse

Før FUS-abulation er det nødvendigt at følge en simpel diæt - al konsumeret mad må ikke bidrage til dannelse af gas i tarmen. Der bør ikke være nogen begrænsninger på drikke. For at huden på maven skal være i tættere kontakt med apparatets specielle pude, anbefales det at barbere den omhyggeligt. Hvis en kvinde tager nogen medicin, er deres aflysning ikke påkrævet, da de absolut ikke kan påvirke kvaliteten af ​​proceduren..

Før proceduren skal du sørge for, at der ikke er graviditet.

Hvis der er ar og ar på kvindens krop i eksponeringsområdet, er det nødvendigt at advare lægen om dem på forhånd..

Komplikationer

I nogle tilfælde kan denne procedure forårsage en række komplikationer. Oftest udvikler følgende konsekvenser:

  1. Let feber, subfebril tilstand;
  2. Mindre forbrændinger på hudens underliv;
  3. Mindre inflammatoriske processer på hudens mave;
  4. En stigning i menstruationens varighed og intensitet;
  5. Dyspepsi;
  6. Rygsmerter, bagdel, sakrum.

Komplikationer er normalt milde. Deres symptomer udtrykkes dårligt. Ofte er tilstedeværelsen af ​​sådanne komplikationer ikke en indikation for at afbryde behandlingen med denne metode..

Hvad er kontraindikationerne

Som enhver anden behandlingsmetode har FUS-ablation kontraindikationer:

  • uddannelse har et ben;
  • knuder mere end 5 stykker;
  • for stort tumorområde;
  • intramural myoma - dannelsen er placeret dybt i vævene;
  • patientens vægt er mere end 110 kg, og taljeomkredsen overstiger 110 cm;
  • tilstedeværelsen af ​​vedhæftninger i bækkenområdet;
  • hjerte-kar-patologi;
  • tilstedeværelsen af ​​en pacemaker, intrauterin enhed, metalimplantater eller magnetiske anordninger;
  • patienten lider af panikanfald eller klaustrofobi;
  • knudepunkterne er for små - mindre end halvanden cm;
  • graviditet.

Omkostningerne ved denne procedure er ganske høje. Derudover, selv når man sammenligner med operation, for ikke at nævne hormonbehandling.

Fibroid-ablationsomkostninger

Medicinal CenterPrisen
Behandlings- og rehabiliteringscenter RosZdrav63000-117000 gnide.
National Medicinsk og Kirurgisk Center. Pirogov50.000 rbl.
Federal State Institution "Scientific Center for Obstetrics, Gynecology and Perinatology opkaldt efter akademiker V. I. Kulakov fra Federal Agency for High-Tech Medical Aid"Fra 91.000 rubler.

De positive aspekter af metoden får mange patienter til at vælge den. Selv på trods af prisen.